Hvor er det gode danske kød?
Vist 1482 gange | 19/06 2006 08:25
Så gik endnu en weekend, der for mit vedkommende foregik noget af tiden foran skærmen for at følge Tom K., Jan M., Team Essex og de andre drenge på Le Mans. Konen var knap så interesseret som jeg og glæden var da også til at få øje på, da de 24 timer var gået og Tom måtte "nøjes" med en 3. plads og jeg kunne holde fokus på andet end biler.
Weekenden bød dog også på et par måltider ved weberen og her er det, overskriften for dagens indlæg bliver relevant: Vi bor i et land, hvor man laver meget og rigtigt godt kød - men hvor er det henne, når man skal have fat i det? Et er sikkert; det er ikke i supermarkederne, man får fat i det! Der kan man få tysk kød, australsk kød, brassiliansk kød og det hele for det meste af tvivlsom kvalitet, bedømt ud fra mine smagsløg. En ribeye, der har taget turen helt fra Australien smager altså ikke af ret meget - den kan dog marineres til at smage af lidt, men hvis man nu spiser oksekød for smagen af kødets skyld, er det ikke lige sagen.
Der bliver lavet så meget godt kød i Danmark - der går så mange flotte kødkvæg på vore marker, så hvorfor er det, vi skal jagte kølediske med vestjysk kød, østjysk kød, fynsk kød istedet for kød, der er opvokset i lande så langt væk.
Derfor blev jeg endnu engang mindet om, at en af de ting, vi fra FarmerDatings side skal igang med, er at formidle godt dansk kød så vi kan få noget kvalitet på weberen. Jeg har endnu ikke fundet det rigtigt koncept til det, men det skal nok komme.
Dog vil vi nok inden da lancere en opskriftsamling, bestående af opskrifter fra jer - både til grill og til det almindelige køkken.
Så vi har lidt nyt i gryden til jer i løbet af kort tid!